Godt nytt år, eller?

La oss være ærlige - mange av oss i musikkbransjen sliter med optimismen selv om et nytt kalenderår har startet. Så er det egentlig et godt nytt år?

Nyttårshilsen fra musikkbransjerådgiver i Sørf, Simen Børven

De gjeldende restriksjonene amputerte jule og -nyttårssesongen for hele bransjen. Verdikjeden og de økonomiske ringvirkningene som følger livekonserter kan ikke undervurderes. Vi taper stort i disse tider, og Sørf, som en organisasjon som er til for hele feltet, har vi dyp sympati med menneskene bak historiene vi får høre.

Forvirrende tider
Vår søsterorganisasjon i Bergen – BRAK, har laget en liste over historikken bak restriksjonene som er blitt innført i rykk og napp ila 2021. Listen er lang og forvirrende. Men, vi står i en samfunnsmessig og politisk skvis, der synet på hva som er «rett» ikke lenger er en diskusjon med to streker under svaret.

Å finne motivasjonen til å tenke og formulere nye prosjekter blir vanskeligere og vanskeligere. Straks man har gjort prosjektinvesteringen i form av tid og penger, risikerer man store profesjonelle (óg personlige) tap etter nok en illevarslende pressekonferanse.

Hvor kan man finne inspirasjon?
Det blir vanskeligere og vanskeligere å finne inspirasjon og håp for en bransje som stadig stenges ned, og som preges av stor økonomisk usikkerhet. Likevel ser vi at det fortsatt vokser frem masse nye prosjekter i hele Agder. Rett før jul viste alle som søkte på Rytmisk Satsing i Kristiansand en enorm bredde på prosjektene og hva man håper på å få til i tida fremover. Det skal heller ikke mer til enn en kikk på tildelingene fra Kulturrom rett før jul for å se at det foregår ting i hele fylket vårt.

Vi håper at året som kommer blir preget av gjenoppbygging av bransjen vår, med ny driv og prosjekter i hele Agder. På Sørf-kontoret skal vi i gang med et nytt prosjekt for plateselskaper, og vi skal fortsette å lage spennende kurs og møtesteder for alle i bransjen vår.

Har du innspill til kurs du ønsker deg – eller trenger du inspirasjon og veiledning? Da håper jeg at du tar kontakt!

Simen Børven

Musikkbransjerådgiver
tlf.: 92 09 75 48 |