Sørf får midler fra Creative Europe

Med talentutvekslingsprogrammet EXCITE er Sørf én av få norske organisasjoner som mottar støtte via EU-programmet Creative Europe. Sammen med sine 9 partnerorganisasjoner skal nettverket nå utvikles og styrkes for å sende Sørlandsartister ut i Europa.

Det er nå blitt klart at Sørf er mottaker av EU-midler gjennom EU-programmet Creative Europe de neste to årene. Blant 386 søknader var prosjektet EXCITE ett av 66 prosjekter som fikk gladmeldingen om innvilget støtte. Sammen med sine samarbeidspartnere mottar Sørf rundt 198 500 € i den 2-årige prosjektperioden som begynner i november 2017.

Talentutveksling står i fokus når lovende artister gjennom EXCITE får muligheten til å spille på en rekke festivaler som er knyttet til nettverket, som for eksempel SPOT (DK), Dockville (DE) og Lost in Music (FI). Underveis får artistene intensiv oppfølging både av organisasjonen som sender og den som mottar dem. Ved hjelp av Creative Europe-finansieringen skal vi nå utvikle flere komplimenterende tiltak som mentoring-ordninger, workshops, internasjonale låtskriver-camps og en rekke EXCITE-kuraterte scener på musikkbransjetreff.

EU-midlene skal gå til å videreutvikle prosjektet i løpet av de neste to årene. Opprinnelig etablert i 2009 mellom 3 partnere, har EXCITE utviklet seg til et internasjonalt samarbeidsprosjekt mellom ni forskjellige partnerorganisasjoner basert i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia og Luxemburg. Sørf er Norges representant i samarbeidet. Nettverket skal utvides med flere festivaler som tilknyttes EXCITE i Spania, Slovenia, Polen og Portugal.

Gjennom årene var følgende norske artister med i programmet:

2013: Sgrow

2014: Hold Fast

2015 Oakland Rain

2016: I am K (da som Kelvin)

I 2017 ble både Rise Above og Sam & Sky plukket ut som deltakere. Rise Above opptrod på Danmarks svar på by:Larm, SPOT i Aarhus, mens Sam & Sky spiller på Lost in Music i Tampere, Finland i oktober.

– Så vidt vi vet er dette den første tildelingen til det Sørlandske musikkfeltet gjennom Creative Europe siden PUNKT-festivalen fikk festivalstøtte i 2011/12. Sammen med våre samarbeidspartnere har vi jobbet hardt for å utvikle EXCITE gjennom årene. At vi nå mottar EU-midler for å fortsette arbeidet er en stor anerkjennelse, sier Anna Willrodt, prosjektleder for EXCITE i Sørf.

– En såpass prestisjefylt tildeling er ikke bare en boost for organisasjonen vår, den bidrar også til å sette hele kulturfeltet i regionen vår på kartet, mener daglig leder Judit Premak.

Mer info om EXCITE

Mer info om Creative Europe

Oversikt over alle 66 prosjekter som fikk tildelt støtte i vår kategori