Sparebanken Sør Musikkpris – Her er de nominerte

Under Sørveiv 2019 i november deler vi ut Sparebanken Sør sin musikkpris til tre verdige vinnere. For å skape en regional og sjangerbred nominering har hele ni musikkinstitusjoner fra landsdelen vært med på å samle talenter som de mener fortjener å vinne musikkprisen. Videre skal en ekspertjury vurderer hvilke tre som får en pris på 50.000 kr. hver. Hele 15 talenter er nominerte, og her kan du bli litt mer kjent med dem.

Dette er de nominerte til musikkprisen til Sparebanken Sør:

 

Eivind Tanche Larsen Knutsen, 18 år fra Setesdalen
Eivind spiller både på Hardingfele og på Munnharpe. Han har deltatt flere ganger både på Landskappleikene, og på lokale «kappleikar» for folkemusikk.

 

Elias Tchaba, 25 år fra Vennesla
Elias Tchaba er bedre kjent under artistnavnet Unge Beirut. Han kommer opprinnelig fra Beirut i Libanon, men flyktet til Norge og Vennesla som 7-åring. Elias er Sørlandets største hiphop-talent og ble nominert til Spellemannprisen 2018 i klassen urban med debutalbumet «Hevnen er søt, men jeg tilgir deg».

 

Hannah Veslemøy Narvesen, 22 år Kristiansand
Hannah Veslemøy Narvesen er 22 år fra Kristiansand og spiller trommer. 
Hun er student på studiet for improvisert musikk/jazz ved Norges Musikk høgskole i Oslo, men har nettopp kommet tilbake fra en permisjon hun tok for å kunne fokusere på det utøvende virket- nemlig spillingen. Året med permisjon innebar turnering og spilling døgnet rundt, der hun opparbeidet mye unik spille-erfaring og møter med musikere som inspirerte stort.

Hannah Veslemøy Narvesen har som 22-åring kommet svært langt i sin kunstneriske utvikling, og har blant annet vært involvert i konsertprosjektet Fresh Sounds i Kristiansand.

 

 

Halvor Aasen, 22 år fra Kristiansand
Halvor er 1. års master student, og spiller med Adam Gruchot. Han har et stort talent, og har allerede kommet svært langt som musiker og fiolinist. Han er godkjent som vikar i symfoniorkesteret, og det sier veldig mye om at han holder et svært høyt nivå.

 

Karl Haugland Bjorå, 28 år fra Evje
Karl Haugland Bjorå, født 1991, er gitarist og komponist fra Evje i Aust-Agder.

Karl har de siste årene vært en meget aktiv musiker på den norske, skandinaviske og europeiske scenen for improvisert musikk, blant annet gjennom bandene Karl Bjorå’s Aperture og Megalodon Collective som ble Spellemannpris-nominert  for sin første plateutgivelse. I prosjektene har han også hatt et stort ansvar for det kompositoriske, det improvisatoriske, og landskapet mitt imellom som binder disse elementene sammen. 

 

Kjetil Alver Lund, 26 år fra Setesdal
Hans hovedinstrument er opprinnelig bass, men han er et multitalent, like sterk på gitar og perkusjon, men har kanskje sin aller største styrke som vokalist. Forøvrig er Kjetil vokalist i metallbandet Arkentype. 

Kjetil sin stemme har et svært stort spenn, og han er svært allsidig når det gjelder sjanger, mestrer alt fra folkemusikk til jazz og metal, men trives nok best innafor progrock-segmentet. Han var et av de største talentene de har hatt i kulturskolen i Valle.

 

Johanne Flottorp, 28 år fra Åmli
Johanne Flottorp, spelkvinne på 28 år fra Åmli i Aust-Agder. Hun har gjort seg bemerket som medlem i gruppene The Northern Belle, Ruby Red & the Moonshine Brothers og Raabygg, men hun står også fjellstøtt på egne bein som solo utøver på hardingfele. Hun gav ut sitt debutalbum i 2018 og ble nominert til Spellemann for kategorien «Folkemusikk/Tradisjonsmusikk».

 

Simen Løvgren, 27 år fra Flekkefjord
Simen er 2. års masterstudent på Elektronisk Musikk, Laptop ved UiA og har høstet lovord som en av de mest spennende artister under Punkt 2017. Han er også medlem i «Grå» som er et kollektiv med bl.a Spelemannsprisvinner Stian Balducci/Bendik Baksaas/Løvgren mfl og som jevnlig spiller over hele landet. Simen jobber bredt for å fortsette sin utvikling som produsent, og med sin egen grafisk design og illustrasjon-virksomhet jobber han med å male et eget lydlig univers der det visuelle inspirerer det audiovisuelle. 

 

Simen Sandnes, 25 år fra Kristiansand
Simen er en ekstremt dedikert 2. års masterstudent ved Institutt for Rytmisk Musikk, Uia. En nyskapende entreprenør og en dyktig trommeslager på sitt felt i metall/progrock.  Han spiller blant annet i metallbandet Arkentype, samtidig som han sjonglere med andre prosjekter. Blant annet et konsept som nå samarbeider med Need Music, et agancy som gjør over 500 spillejobber for diverse eventer – både nasjonalt og internasjonalt. Ikke nok med det er Simen en pioner innenfor sosiale medier.  

 

Sofie Fasting Garby, 19 år fra Kristiansand
Sofie er en av to oboister som har begynt det første året på en fireårig bachelor i utøvende klassisk musikk med obo på Norges Musikkhøgskole i Oslo – og jobber ambisiøst mot det langsiktige målet om å bli orkestermusiker. 

 

Phelan Nyvoll Walker, 19 år fra Kristiansand 
Phelan spiller fiolin og har bestått knallharde opptaksprøver og kommet inn som student ved Norges Musikkhøgskole og går nå sitt første år der. Han har et stort fokus på teknisk utviklende repertoar, Bach, Paganini, samtidsmusikk og solistisk repertoar generelt. Samtidig skal Phelan spille mye kammermusikk og vikariere i orkester. 

 

Oakland Rain, Maren og Charlotte Wallevik Hansen, 23 år fra Kristiansand
Singer-songwriterne har en stor output av selvskrevet låtmateriale som alltid er vakkert og fremført med en stor formidlerglede. Duoen har spilt utallige konserter på Sørlandet, i resten av landet og Europa og har sluppet 4 album/EPer og mange singler. Men ikke nok med det – i sommer stod de på scenen i Fjæreheia i Ibsens «Fruen fra havet», hvor de både fremførte selvskrevne låter basert på Ibsens verk, og fylte to av skuespiller-rollene.

 

Peter Wallem Anundsen, 19 år fra Kristiansand
Peter spiller Trompet og er både begavet og ambisiøs. Han er ferdig med tredje klasse på Vågsbygd og går på folkehøyskole i ett år for å søke Jazzlinjen i Trondheim neste år. Har vært aktiv i jazzmiljøet i Kristiansand og var vært mye på jazzklubben både som tilhører og deltager på jam. I tillegg skriver han også moderne verk for storband og store jazzorkestre som han ønsker å få prøvd ut i Midtnorsk Ungdomsstorband der han er med i.

 

Tomas Laukvik Nannestad, 21 år fra Arendal
Tomas Fikk i januar 2018 førsteplass i musikkhøgskolens kammermusikk-konkurranse i klassen master, som del av en gitartrio med Kristina O. Vårlid og Tormund Blikra Vea. Hans kunstneriske mål er å utvikle seg videre på instrumentet sitt, både teknisk og musikalsk og finne sin egen stil og uttrykksmåte. Tomas spilte seg til finalen i Ung klassisk både i 2017 og 2019, og vant 1.pris i 2017.


Tone Bringsdal, 29 år fra Mandal
Tone Bringsdal er en singer-songwriter fra Mandal. Musikken hennes springer i hovedsak ut fra country, folk og americana. I år fikk hun både spille på Øya og varme opp for Madrugada i Ravnedalen, og hennes debut-EP slippes i slutten av september.

 

Takk til organisasjonene som har vært med å nominere:

UiA – Fakultetet for kunstfag, Institutt for klassisk musikk og for rytmisk musikk

Vest-Agder musikkråd

Aust-Agder musikkråd

Sørnorsk jazzsenter

Telemarkfestivalen

Agder Folkemusikkarkiv

Setesdal Spelemannslag

Kristiansand Symfoniorkester

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk