Vinnerne av «Sparebanken Sør musikkpris» 2019

Vinnerne av «Sparebanken Sør musikkpris» 2019

Sammen med Sparebanken Sør delte vi ut deres stipend «Sparebanken Sør musikkpris» under årets Sørveivfestival. Prisutdelingen fant sted på Teateret lørdag 2. november.

Vi gratulerer masse til Johanne Flottorp, Oakland Rain og Simen Løvgren som vinnere av årets musikkpris og som sitter igjen med hele 50.000 kr hver.

Formålet med dette samarbeidet er å støtte unge musikere fra Agder og Telemark og gi musikktalenter i aldersgruppen 18-30 år muligheten til å utvikle seg og formidle sin kunst. Dette er et sjangerbredt stipend, da det er ønskelig at så mange som mulig skal være aktuelle. Prisen har jevnlig blitt utdelt siden 2014, og i år har hele 15 sterke og regionale nominasjoner kommet inn fra 12 forskjellige musikkinstitusjoner i Agder og Telemark.

En ekspertjury har vurdert alle de nominerte og kåret tre verdige vinnere.

Juryen har bestått av:

Kari Ingelsrud – Kristiansand Symfoniorkester,

Bjørn Ole Rasch – UiA, Institutt for rytmisk musikk,

Håkon Sagen, gitarist,

Julie Falkevik Tungevåg, tangenter, pianist

Trond Skjæveland, markedssjef, Sparebanken Sør.

 

Vinnerne av årets Sparebanken Sør Musikkpris er:

Johanne Flottorp, Åmli

Juryen lot seg imponere av nydelig håndverk, og et stort fokus på formidling. Utøveren viser svært høyt kunstnerisk nivå, og har allerede en sterk og tydelig karriere som har fått nasjonal oppmerksomhet, og en stor musikalsk kompetanse. Som representant både for landsdelen og en viktig del av vår kulturhistorie var denne personen en klar kandidat for Sparebanken Sør Musikkpris. Med sitt uttrykk og tydelige egenart i folkemusikken, er det en stor glede for juryen å kunne tildele denne prisen til Johanne Flottorp.

Oakland Rain, Kristiansand

På tross av sin unge alder har disse utøverne klart å bygge en solid og spennende karriere. De er ambassadører for landsdelen hvor enn de går, og har vært et spennende prosjekt å følge gjennom all sin utvikling. De har produsert en imponerende mengde musikk de siste årene, og har et autentisk og vakkert uttrykk som åpenbart treffer mange. Med sin sjarmerende visepop klarer de å fange et bredt og stadig økende publikum både nasjonalt og internasjonalt. De har også bemerket seg med samarbeid med Kilden i sommer med musikken de skrev for Ibsens «Fruen fra Havet» som fikk strålende kritikker. Vi vil gjerne gratulere Oakland Rain; Maren og Charlotte Wallevik med Sparebanken Sør Musikkpris

Simen Løvgren, Flekkefjord

Denne utøveren overrasket juryen med sitt spennende kunstneriske uttrykk. Det er alltid interessant med utøvere som blander kunstformer i sitt virke, og han er en utøver og som er med på å sette landsdelen på kartet. Utøveren viser svært høyt nivå både i det musikalske og det audiovisuelle. Eksperimentell elektronisk musikk har banet veien for mange forskjellige uttrykk i musikkhistorien, og det er spennende å kunne støtte Simen Løvgren på den veien.